Skip to content Skip to footer
Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji

Josipov dom

Dubrovačko-neretvanska županija Nositelj je projekta Josipov dom koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Osigurano je više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Kroz provedbu projekta rekonstruirat će se i opremiti, uz trenutnu privremenu lokaciju Skloništa, trajni objekt kapaciteta zaprimanja do 8 osoba koji će služiti kao sklonište za žrtve nasilja u obitelji, jačat će se kapaciteti stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji te provesti javna kampanja s ciljem podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja.

ŠTO ZNAČI I KAKO IZGLEDA ŽIVOT U SIGURNOJ KUĆI

  • Ti i tvoja djeca privremeno ste smješteni u kući sa ženama i djecom koji se nalaze u sličnoj situaciji kao Ti.

  • To je mjesto koje Ti pruža utočište i sigurnost kako bi u miru i uz podršku odlučila kako dalje.

  • O svim koracima odlučuješ Ti, a naš stručni tim bit će ti podrška na putu odluke. 

  • Adresa Kuće je u potpunosti tajna.

  • Kuća je otvorena 0-24 te ima posebne sigurnosne mjere zaštite te pravila s kojima Te naš stručni tim upoznava prilikom dolaska. 

  • Prilikom boravka u Kući želimo da živiš što redovitijim životom: Tvoja djeca pohađaju vrtić i školu, a Ti se možeš obrazovati, stručno osposobljavati ili raditi. 

Projekt Josipov dom

Novosti

Kontakti

192

Policija

095 351 6500

Sigurna kuća Dubrovačko-neretvanske županije

Sigurna kuća Dubrovačko-neretvanske županije

ciljevi projekta

Ciljne skupine projekta, odnosno stručnjaci i osobe koje rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije, a konkretno stručnjaci iz sektora socijalne skrbi, policije, pravosuđa, obrazovanja, zdravstva i civilnog sektora u projekt će biti uključene kroz održavanje edukacija i stručnim usavršavanjima s ciljem daljnjeg razvoja stručnih kompetencija i odgovornosti u postupanju stručnjaka u slučajevima nasilja. Na ovaj način žrtvama će se osigurati stručna i pravovremena pomoć i zaštita kao i održivost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga.

Skloništem za žrtve nasilja u obitelji „Josipov dom“ partnerski će upravljati Dubrovačko-neretvanska županija i Caritas Dubrovačke biskupije, a provodit će se do kolovoza 2023. godine.