Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Na otoku Lokrumu, 22. rujna 2022. godine, održana je promotivna cross utrka za učenike srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja u sklopu projekta „Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji“.

Dubrovačko-neretvanska županija kao organizator ove utrke zadovoljna je izvrsnom suradnjom s ravnateljima i profesorima srednjih škola, a posebna zahvala ide učenicima koji su sudjelovali u utrci te time podržali projekt i poruku o neprihvatljivosti nasilja. Sudjelovanjem na utrci su pokazali da su svi oni pobjednici!

image

Najbrži su bili Vlaho Novak i Mihael Miloslavić, a trećeplasirani je Nikola Lipanović. U utrci je sudjelovalo 63 učenika srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije i svi su uspješno završili utrku.

U okviru projekta Josipov dom kontinuirano se radi na podizanju svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i nasilničkog ponašanja, a ova utrka organizirana je upravo na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Dubrovačko-neretvanska županija, uz potporu Caritasa Dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA, kao stručne pomoći, provodi projekt „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji – Josipov dom“.

Osim buduće uspostave trajnog skloništa i skrbi izvan vlastite obitelji, aktivnosti EU projekta „Josipov dom“ obuhvaćaju pružanje usluga savjetovanja i pomaganja, osnaživanja i motiviranja te pružanja podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji koje mogu biti i žene s invaliditetom.

Projektno djelovanje uključuje i jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te aktivnosti vezane uz podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji i negativnim posljedicama obiteljskog nasilja.

Projekt traje do kolovoza 2023., a njegova ukupna vrijednost je 11,7 milijuna kuna, od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% bespovratnih sredstava iz proračuna Republike Hrvatske.

ŠUTNJA PODRŽAVA NASILJE I TEBE SE TIČE

web: www.sigurnakuca-dnz.hr

e-mail: info@sigurnakuca-dnz.hr

pomoc@sigurnakuca-dnz.hr

mob: 091 605 4668

image

Add Comment