Skip to content Skip to footer
Josipov dom - sustav podrške

za žrtve nasilja u obitelji TEST

Ukoliko zbog sebe i svoje djece želiš napustiti nasilnu sredinu, u Sigurnoj kući  projekta Josipov dom, nastalog u partnerstvu Dubrovačko-neretvanske županije i Caritasa Dubrovačke biskupije, naš će Ti stručni tim pružitI smještaj u sigurnom prostoru, psihološku i emocionalnu podršku, pravne informacije i podršku tijekom ostvarivanja prava.

0 minuta
Svakih 15 minuta jedna je žena u Hrvatskoj fizički zlostavljana.
Pitanja i odgovori

Savjeti

Svi mi imamo odgovornost prijaviti nasilje.

Na taj način možemo spriječiti daljnje zlostavljanje, a potencijalno i spasiti nečiji život. Kao društvo trebamo se prestati praviti da nas se nasilje u našoj blizini ne tiče, samo zato što mi nismo žrtva. Ne samo stručnjaci, već svi mi, trudimo se educirati i djelovati na prevenciji nasilja u našoj sredini. 

Novosti

Iskustva

Niste same

S vremenom su slike izblijedjele i ja ovo pričam kao neku davnu priču, no posljedice su ostale. Ali bez obzira na to, za mene je generalno to bila ružna priča sa sretnim završetkom. Ipak, taj je završetak mogao biti tragičan. 

Dubrovkinja

Ne čekajte, potražite pomoć!

Snagu su mi davala djeca. Nisam htjela da Dori jednog dana bude normalno da je dečko tuče, ili Maru da udari svoju djevojku ili ženu. A snagu su mi dale žene koje su javno stale uz nas. Hvala vam što ste mi pomogli i dali potporu.

Sigurna kuća

Prvi korak

Moja ljubav prema suprugu  i volja da spasim brak pretvorila se u strah, osjećaj izgubljenosti i beznađa. Nisam imala kome, nisam imala kud. Bila sam očajna. Sada mislim na budućnost. Imam planove koji su dobri za mene i djecu. Koje mogu ostvariti.

Marija M- Zagreb

žrtva obiteljskog nasilja

Savjeti

Žrtva ste ili svjedok?

Prijavite nasilje danas jer sutra može biti kasno.

Pitanja i odgovori

Savjeti

Ako ste izloženi ili poznajete nekog tko je izložen nasilju u obitelji, odnosno imate pitanje iz područja problematike nasilja u obitelji, obratite se s povjerenjem Stručnom timu Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Pitanje možete postaviti i anonimno.

UTRKA

Srednjoškolaca na otoku

Lokrumu

OTOK LOKRUM

22. rujna

Prijavite se za utrku
Volontiraj na utrci