Skip to content Skip to footer
U slučaju da trpiš nasilje, ovo su važni telefonski brojevi za Tebe

Prijavi danas jer sutra može biti kasno

192

Policija

091 605 4668

Sigurna kuća Dubrovačko-neretvanske županije
info@sigurnakuca-dnz.hr

020 414 710

Centar za socijalnu skrb Dubrovnik

020 690 999

Centar za socijalnu skrb Metković

020 679 071

Centar za socijalnu skrb Ploče

020 711 463

Centar za socijalnu skrb Korčula
Zaustavimo nasilje nad ženama i u obitelji

Za društvo bez nasilja

Ukoliko si žrtva nasilja, ne trpi i ne čekaj. Poduzmi prvi korak, prijavi nasilje policiji ili nadležnom centru za socijalnu skrb. Imaš pravo zatražiti smještaj u Sigurnu kuću, kao i prihvatiti ga ili odbiti na prijedlog djelatnika Centra.

Ukoliko dođe do smještaja u našu Sigurnu kuću, pružit ćemo utočište, psihosocijalnu podršku i pomoć te informirati o svim pravima i mogućnostima.

NISTE SAMI - iskustva

S vremenom su slike izblijedjele i ja ovo pričam kao neku davnu priču, no posljedice su ostale. Ali bez obzira na to, za mene je generalno to bila ružna priča sa sretnim završetkom. Ipak, taj je završetak mogao biti tragičan. 

Dubrovkinja

Ne čekajte, potražite pomoć!

Snagu su mi davala djeca. Nisam htjela da Dori jednog dana bude normalno da je dečko tuče, ili Maru da udari svoju djevojku ili ženu. A snagu su mi dale žene koje su javno stale uz nas. Hvala vam što ste mi pomogli i dali potporu.

Sigurna kuća

Prvi korak

Moja ljubav prema suprugu  i volja da spasim brak pretvorila se u strah, osjećaj izgubljenosti i beznađa. Nisam imala kome, nisam imala kud. Bila sam očajna. Sada mislim na budućnost. Imam planove koji su dobri za mene i djecu. Koje mogu ostvariti.

Marija M- Zagreb

žrtva obiteljskog nasilja

Savjeti

VIDEO

Šutnja nije zlato

Kampanju ”Šutnja nije zlato” su pokrenule CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i O.M.G.– Otvorena medijska grupacija uz financijsku podršku Europske komisije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i CARE International.

Opširnije

Savjeti

Upute za sigurno korištenje interneta

Ako internet koristite isključivo doma i to na računalu kojemu pristup imaju i drugi članovi obitelji (uključujući zlostavljača), proučite savjete za najsigurniji način na koji se možete zaštititi da zlostavljač ne otkrije što ste pretraživali na internetu