Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U sklopu projekta Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, u Dubrovniku je jučer započeo prvi modul edukacije za djelatnike iz sektora socijalne skrbi koji rade sa žrtvama nasilja.

Voditeljice edukacija su psihologinja Suada Salčić i liječnica Matija Čale Mratović uz sudjelovanje gošći predavačica iz struke, psihologinje i psihoterapeutkinje Silvije Sokal Gojavić te psihologinje Renate Tolja i Severine Hađija.

Sudionici edukacije su stručnjaci iz centara za socijalnu skrb iz Dubrovnik, Ploča, Metkovića i Korčule, Caritasa Dubrovačke biskupije i Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije.

Stručnjaci iz sektora socijalne skrbi koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije su jedna od ciljanih skupina projekta, za koju kroz održavanje edukacija i stručnih usavršavanja želimo ostvariti cilj daljnjeg razvoja stručnih kompetencija stručnjaka i odgovornosti u postupanju u slučajevima nasilja. Na ovaj način žrtvama će se osigurati stručna i pravovremena pomoć i zaštita kao i održivost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga.

Add Comment