Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Caritasove djelatnice, psihologinja i socijalna radnica, kao predstavnice Caritasa Dubrovačke biskupije i Skloništa za žrtve nasilja ”Josipov dom” sudjelovale su 26. listopada 2023. na predavanju na temu „Kazneno djelo prijetnje” u organizaciji DEŠA Dubrovnik.

Cilj predavanja bio je okupljene informirati o tom kaznenom djelu te upoznati javnost o ozbiljnim posljedicama izrečene prijetnje i kako ona prerasta u kazneno djelo.

Javno predavanje se provelo u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg provode organizacije civilnog društva s područja 17 županija: 13 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima na županijskim sudovima i u 4 županije u kojima postoje odjeli. DEŠA provodi program za područje Dubrovačko – neretvanske županije. Koordinatorica „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” je Ženska soba, a mrežu čini 10 partnerskih organizacija civilnog društva koje u odabranih 17 županija provode svoje aktivnosti.

Add Comment