Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

‘Šutnja podržava nasilje! I tebe se tiče” – natpis je na majicama koje su nasile voditeljica Sigurne kuće Marija Đurović i socijalna radnica Petra Pavković, na 1. susretu Caritasovih sigurnih kuća, koji se 20. listopada 2022. održao u Lovranu. Sigurna kuća Caritasa Dubrovačke biskupije djeluje unutar projekta ”Josipov dom”, kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

 

 

U Domu pastoralnih susreta „Domus Laurana“ u Lovranu, 20.listopada 2022., održan je prvi susret djelatnika Caritasovih sigurnih kuća, u organizaciji Doma sv. Ana – Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u Rijeci. 

Rad Sigurne kuće Caritasa Dubrovačke biskupije predstavile su voditeljica sigurne kuće Marija Đurović i socijalna radnica Petra Pavković.

 

 

Uz neprocjenjivu razmjenu iskustava u radu, tijekom susreta sudionici su tražili odgovore na pitanja: kako jače povezati Caritasove sigurne kuće, kako očuvati identitet Caritasa, što ih razlikuje u djelovanju u odnosu na druge pružatelje ove usluge, koje su komparativne prednosti Caritasa te kako opravdati povjerenje javnosti.

Sudionike susreta pozdravili su i njihov rad podržali nadbiskup Riječke nadbiskupije mons. Mate Uzinić i ravnatelj Hrvatskoga Caritasa fra Tomislav Glavnik.

 

Add Comment